Appel-kruimel plaattaart

Ik had van mijn collega wat appels gekregen. De appels bleven maar vallen van haar boom en zij had er al een paar appel cakes mee gemaakt. Ik zei dat ik het dan wel van haar wilde overnemen en dat ik iets zou maken voor alle collega’s op de afdeling. Dat moest dus een grote cake worden. Zeg je groot, dan zeg je plaattaart! Nu heb ik diverse appel-kruimel recepten in tijdschriften in de kast, maar ik was te lui om deze op te zoeken. Er staat zoveel op internet, dus zocht ik online een recept op.

Dit recept trok mijn aandacht door de lange titel: Appel-kruimel-plaattaart met custard en vleugje sinaasappel. Klinkt goed. Custard en sinaasappelsap allebei in huis dus let’s do it. Het maken van de kruimels was een beetje lastig. Daarvoor was het deeg net iets te nat. Terwijl de cake in de oven stond heb ik dan toch maar mijn eigen kruimel recept opgezocht. Volgens mijn eigen recept rasp ik de kruimels van de bol deeg. Aha! Dat was inderdaad beter geweest. Volgende keer maak ik de kruimels maar weer op mijn manier, maar… de smaak van de cake was heerlijk! En aan het einde van de dag was de plaat helemaal leeg!

Klik hier voor het recept op Smulweb.

Appel-kruimel plaattaart

Appel-kruimel plaattaart