Banaan-havermout koekjes

Deze week had ik een bananen probleem. Al tijden lagen er 2 bananen in de fruitschaal steeds bruiner te worden. Schoonmoeder wilde ze al weggooien maar ik zei dat ik nog 1 dag wilde wachten. Dan had ik namelijk weer tijd om te bakken. Als ze echt niet meer te redden waren kon ik ze altijd nog weggooien. De volgende dag was ik eigenlijk te druk om te bakken. Daarbij had ik zin in iets anders dan het eeuwige bananenbrood. Ik tikte op Google de zoektermen bananen en havermout. Waarom deze combi weet ik ook niet. In een opwelling was het gebeurd.

Ik kreeg vervolgens allemaal pagina’s te zien met recepten bestaande uit 2 ingrediënten: banaan en… havermout! Juist ja. Kwam dat even mooi uit. Hoefde ik niet eens naar de winkel. Het spannendste was nog wel of de bananen onder de -inmiddels zwarte- schil nog bruikbaar waren. Om te eten, no way. Maar om te pureren en te bakken? Let’s give it a go. Ik vond 2 ingrediënten echter wel heel weinig. Op andere pagina’s zag ik toevoegingen als kaneel, cranberries en noten. Dat vond ik een beter plan en ik besloot mijn banaan-havermout koekjes toch een klein beetje te pimpen.

Ik had niet exact de hoeveelheid uit het recept dus heb ik net zolang havermout toegevoegd en steeds geroerd tot ik vond dat de consistentie goed was. Ja ja. Dit was echt hogere bakkunde. Met een eetlepel heb ik hoopjes gevormd op de bakplaat. Na 20 minuten rook het erg lekker in de keuken. Deze koekjes waren alleen niet knapperig. Het had meer weg van kleine pannenkoekjes. Ik vond het wel lekker. Mijn dochters vonden ze maar niets. Ze smaakten teveel naar… banaan. En daar houden ze tegenwoordig niet meer van. Sja, wat doe je eraan? Ik heb ze zelf maar opgegeten. Eindelijk een koekje waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Alleen al om die reden zou je bananen bijna zwart laten worden.

Dit is het recept bestaande uit echt maar 2 ingrediënten. Klik hier voor het recept dat ik uiteindelijk heb gebruikt, met een paar kleine toevoegingen.

 

Bananen-havermout koekjes