Emoji taart

In mijn vorige post (drollenkoekjes) noemde ik al dat mijn dochter de laatste tijd gek is op Emoji’s. Het was dan ook niet vreemd dat ze een Emoji taart wilde voor haar verjaardag. Het liefste wilde ze een taart van 2 verdiepingen. Want dat hadden we ge-googled. Vol frisse moed begon ik vrijdag met het bakken van 2 taarten. Doel was eigenlijk om 1 taart al helemaal af te hebben en zaterdag de tweede taart te bekleden en versieren. Het was een race tegen de klok. Zaterdag 14:00 begon het kinderfeestje. Het versieren van de eerste taart kostte meer tijd dan gedacht. Ik had geen tijd meer om de fondant voor de tweede taart (Red Velvet) uit te rollen.

Gelukkig was mijn dochter met deze ene laag ook tevreden. Het is altijd weer leuk om de reacties van de kinderen te zien. Wow, kijk eens. Een emoji taart! Heb je die zelf gemaakt? DUH! Heb jij weleens zo’n taart in de winkel gezien? Ik niet. De binnenkant van deze Emoji taart was dit keer geel. Ik had een (inmiddels tot mijn vaste repertoire behorende) vanille cake gemaakt. De kinderen vonden het weer lekker.

De Red Velvet cake heb ik uiteindelijk nog ’s avonds na het kinderfeest bekleed en versierd. Maar puf voor nog meer Emoji versiersels had ik niet meer. Mijn uitsteekvormpjes werden voor de gelegenheid weer uit de kast gehaald. Maar de volgende keer maak ik echt 2 lagen!

Emoji taart

Emoji taart

 

Emoji taart half

Emoji taart half