Frangipane van Annemarie

Vorige week heb ik de witte chocolade koekjes uit het bakboek van Annemarie gemaakt. Maar er staat nog veel meer lekkers in haar boek. In eerste instantie had ik dit recept over het hoofd gezien: Penceetaart. Dat zei me niet zoveel. Maar de subtitel met frangipane des te meer. Blijkbaar noemt Annemarie alleen de vulling frangipane. Ik dacht altijd dat frangipane gebruikt werd om de gehele taart mee te duiden. Hoe dan ook, het leek me een lekker recept, passend bij het herfstige weer buiten.

Het recept voor deze frangipane vulling is anders dan die van mij. In mijn recept zit er ook nog gesmolten boter door de frangipane. Ik was benieuwd wat dat uitmaakt. Ik besloot dus om het recept van Annemarie exact te volgen. Met de frangipane was niks mis. Maar het deeg was wel heel zacht. Uiteindelijk bleek het beter om het deeg rechtsreeks in de vorm te duwen. Van de restjes kon ik in geen 100 jaar meer mooie stroken rollen. Dus drukte ik mijn restjes deeg plat en plaatste ze in onbestemde geometrische vorm bovenop de taart.

Gelukkig kwam de taart mooi uit de oven. Het deeg was niet gescheurd dus toch weer 1-0 voor Annemarie. Snel nog bestrijken met mijn homemade abrikozenjam en laten afkoelen. In de tussentijd konden we mooi avondeten. Als het aan de rest van mijn gezin ligt was er niks mis met deze vulling. Al gauw werd om een tweede stukje gevraagd. Binnenkort wil ik ook eens 1-persoons frangipane taartjes maken. In de tussentijd kan ik mooi even bedenken welke vulling ik ga gebruiken. Die van Annemarie zonder boter, of toch mijn eigen recept met boter. Wordt vervolgd…

Frangipane

Stukje frangipane