Nutella swirl koekjes

Ik heb een aantal favoriete pagina’s waar ik regelmatig kom. Laura’s Bakery is daar een van. Tijdens een van mijn bezoekjes viel mijn oog op deze post over Nutella swirl koekjes. Ik wist gelijk dat ik die ook moest gaan maken. Toevallig schreef ik onlangs nog dat ik eigenlijk helemaal niet zo gek ben op koekjes, maar ja, als er Nutella voor staat… Het duurde even voor ik zover was: of ik had wel een pot Nutella maar geen tijd. Tegen de tijd dat ik wel tijd had om te bakken was de pot Nutella op. Dus nu speciaal zo’n reuze pot gekocht en direct aan de gang gegaan voor het weer te laat was.

Alhoewel, mijn timing was nog steeds niet helemaal goed. Ik begon na het avondeten maar ik moest een uur later wel naar de sportschool (ik kan niet zonder mijn andere verslaving: Body Combat). En dit deeg moet rusten in de koelkast. Het deeg lukte fantastisch. Dat is een van de redenen waarom ik steeds weer terugkeer naar Laura’s Bakery. De recepten kloppen gewoon altijd. Ik had alleen geen tijd meer om uit te rollen. Dat heb ik na het sporten gedaan. Tegen de tijd dat ik klaar was met het rollen, besmeren met Nutella en weer oprollen was het inmiddels bedtijd. Het deeg moest toch een paar uurtjes rusten. En ik ook.

De volgende morgen heb ik nog in mijn badjas de koekjes in plakken gesneden. Ik was eerst bang dat het deeg veel te hard zou zijn om te snijden maar met mijn allerscherpste mes ging dat eigenlijk prima. Tijdens het bakken zag ik dat het koekjesdeeg veel meer uitvloeide dan de Nutella. De Nutella swirl werd daarmee minder gelijkmatig dan toen het nog rauwe plakjes waren. Al met al ben ik zeer tevreden met het resultaat. Ik heb de koekjes over 2 koektrommels verdeeld. Nu begint pas de echte uitdaging: 1 trommel moet overblijven tot maandag want dan ga ik trakteren op het werk. Ik heb de tip van Laura over het knapperig houden van koekjes opgevolgd en een stukje brood in de trommel gedaan. Nu duimen dat ze overmorgen nog steeds zo heerlijk zijn als vandaag.

Klik hier voor het recept op Laura’s Bakery

Klik hier Laura’s tips over koekjes bewaren

Nutella Swirl koekjes