Ooievaar taart

Sinds kort ben ik tante! Mijn zusje is bevallen van een prachtige zoon. Als dat geen gelegenheid is om flink uit te pakken.. Ik heb er 2 dagen over gedaan om deze taart te bakken. Voor de cake gebruikte ik het recept voor een witte cake waar ik al vaker mee heb gewerkt. Maar ja, ik vind het toch ook leuk om iets nieuws uit te proberen. Dat werd dus experimenteren met de vulling.

Om de een of andere reden had ik mijn zinnen gezet op een frambozen curd. Die heb ik een jaar geleden ook al gemaakt maar die beviel toen niet helemaal. Helaas heb ik daarom het gebruikte recept niet bewaard. Stom. Een ding wist ik zeker: het was een nederlands recept. Om te  voorkomen dat ik weer hetzelfde recept zou pakken zocht ik voor de zekerheid in Google naar raspberry curd. Woh! Dat levert een stuk meer resultaten op. het is duidelijk dat curd voornamelijk in engels sprekende landen gegeten wordt. Toen ik de engelse recepten las viel me 1 ding gelijk op. Ze gebruiken veel meer eidooiers  (in plaats van zetmeel) om te binden. En ze zeven de curd voor gebruik. Aha! Dat ik daar zelf niet opgekomen ben. Dat was namelijk een van de redenen waarom ik de nederlandse versie niet zo geslaagd vond: de pitjes.

De volgende dag begon ik aan het assembleren van de taart. Dat ging redelijk soepel. Tot ik de marsepein moest uitrollen. Ik kreeg toch een beetje ruzie. Het wilde gewoon niet uitgerold worden. Ik kom me dat niet herinneren van de vorige keren. Ik had nu een ander merk marsepein gekocht (van de Xenos). Zou dat dan zoveel uitmaken? Blijkbaar wel. Helaas is mijn leukste taartenwinkel alweer verdwenen uit Utrecht. Volgende keer dan toch maar een internet bestelling doen.

De ooievaar maakte ik van restjes fondant. Ik had toevallig alle kleuren nog liggen. Ik had op internet deze ooievaar taart gezien en ik vond hem zo leuk dat ik gelijk wist dat ik die ook wilde maken. Ere wie ere toekomt. Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Zie deze blog voor mijn inspiratie. De benen zijn wat te dik geworden. Het was vast een lijvige ooievaar…

Klik hier voor het recept van de frambozencurd

Ooievaar taart

 

Ooievaar taart half