Pompoenrol

Na het maken van mijn pompoenbrood (zie vorige post) had ik nog steeds flink wat pompoenpuree over. Ik had eigenlijk gedacht om het restje in een van mijn standaard pompoen recepten te gebruiken. Maar, zoals dat gaat op het internet, krijg je na het bekijken van een video allerlei suggesties voorgeschoteld. Daar zat deze pompoenrol ook bij. Soms heb je niet veel aanmoediging nodig. Even naar de supermarkt de roomkaas halen (de rest had ik allemaal in huis) en bakken maar.

Het biscuitbeslag moet gelijkmatig over de bakvorm worden verdeeld. Hoe moeilijk kan dat zijn? Blijkbaar toch lastiger dan ik dacht want in de oven bleek een helft van de biscuit een stuk hoger dan de andere. Volgende keer toch beter opletten. Maar voor mijn eerste rol ooit vond ik het niet onaardig. Voor het oprollen volgde ik nauwkeurig de handelingen zoals gezien op de video. Ik wist niet dat gebak oprollen zo leuk kon zijn. En het smaakt ook nog eens heerlijk!

En dankzij de YouTube suggesties zit ik alweer vol inspiratie voor mijn volgende rol.

Klik hier voor het recept op Joy of Baking.

Pompoenrol

Pompoenrol