Spinnentaart

Dit jaar organiseerde ik een heus Halloween feestje. En bij een feestje hoort natuurlijk taart. Ik kwam op internet zo ontzettend veel leuke ideeen tegen. Ik had moeite om te kiezen. Ik heb uiteindelijk besloten om een kleinere versie te maken van mijn regenboogtaart (zie eerder bericht). Voor de buitenkant twijfelde ik lange tijd tussen een bloederige variant en deze spinnenvariant.

Het maken van het web van gesmolten chocolade was een hoop geklieder. Ik had speciaal voor de gelegenheid een simpele vulbare decoreerstift gekocht. Die wilde maar geen rechte lijnen schrijven. Eigenlijk vond ik mijn web dan ook mislukt. Totdat de kinderen binnenkwamen en in koor riepen: wow, wat gaaf! Wat een cool web. En toen zag ik het ook. Het voldeed inderdaad prima als spinnenweb. Op strakke lijnen oefen ik een andere keer wel weer 🙂

De spinnen waren overigens niet eetbaar. Maar het maakte het wel helemaal af. Geserveerd met een glaasje drakenpies was het feest compleet. De binnenkant was uiteraard in de Halloween kleuren paars, oranje en groen. En voor ik het wist was ie helemaal op. Volgend jaar weer een nieuwe creatie bedenken. Nu al zin in!

spinnentaart-heel

Spinnentaart stukje

Spinnentaart stukje