Spritsen

Ik heb al 1 keer eerder spritsen gemaakt. Dat was toen geen succes. Ik kreeg het beslag toen niet uit de spuitzak. Op internet las ik dat ik niet de enige was met dit specifieke probleem. Nu, een paar jaar later, en wat bakervaring rijker besloot ik het eens opnieuw te proberen. Het ging al een pietsie beter dan de vorige keer. Maar nog steeds moeite om het beslag uit de spuitzak te krijgen. Hoezo beginnersrecept?

Op de site waarvan ik het recept gebruikt heb stond echter een gouden tip: verwarm het beslag door de spuitzak onder een hete kraan te houden (spuitmond wel droog houden natuurlijk). De boter in het beslag wordt dan vloeibaarder et voila! Je kunt het beter spuiten. Ik had nog 3x (en dus 3 spuitzakken) nodig om deze techniek onder de knie te krijgen. Klinkt zo simpel, maar was het toch niet. En zowaar, het werkt!

Ik besloot bij de 2e lading om het mezelf wat makkelijker te maken. Ik spoot rondjes in plaats van de typische sprits vorm. Ik heb nu een groot bord met 2 soorten spritsen erop. Dat lijkt me wel genoeg voor de rest van de zondag.

Klik hier voor het recept van De Goddelijke Huisvrouw

Spritsen

Spritsen