Taart met aarbeien en bosbessen

Afgelopen zomer kreeg ik een wel heel bijzonder recept. De mooie letters waren duidelijk met grote zorg geschreven. Best knap voor iemand uit groep 2 van de basisschool. Dat maakte indruk op mij. Nu moest ik dit recept natuurlijk wel een keer gaan maken. Vorig weekend was het dan zover. Ik ging zaterdag samen met mijn dochter op visite bij het brein achter dit recept. Dat was de ideale gelegenheid om de taart te maken. Ik had echter niet heel veel tijd om iets te maken (ik ging opeens naar een discofeest en was de hele vrijdag avond druk met dansen). Dus hield ik het simpel. Bovendien wilde ik het risico niet lopen dat kinderen het niet zouden lusten. Ik besloot om een Victoria Sponge Cake te maken uit mijn Heel Holland Bakt bakboek. Klink toch weer wat sjieker dan gewone cake (maar is stiekem wel gewoon hetzelfde…).

De vulling heb ik gemaakt van slagroom. Over de vruchten hoefde ik natuurlijk niet na te denken. Aarbeien en bosbessen volgens het recept. Iets van aardbeien boven op en iets met besjes eromheen. En toen het glazuur…Daarover twijfelde ik even. Ik besloot toch iets nieuws te proberen, namelijk een witte chocolade drip, gemaakt door de witte chocolade en slagroom samen te verwarmen en dan iets af te laten koelen. Alleen had ik voor dat afkoelen helaas geen tijd. De drip was nog eigenlijk net iets te vloeibaar toen ik het erop deed. Maar ja uitharden kon het mooi tijdens de autorit. De witte chocolade drip paste goed bij de vruchten. Het bleek de juiste keuze.

En de mini chef die dit recept bedacht heeft.. die was helemaal verrast en onder de indruk! Hij heeft ervan gesmuld. En wij ook 🙂

Recept