Unicorn taart

Dit weekend vierde mijn dochter haar 12e verjaardag. Eigenlijk was ze al 3 maanden geleden jarig. Toen vond ik het al druk genoeg en heb ik de verjaardag uitgesteld. Ik ben echter duidelijk niet gewend om in februari een kinderfeest te hebben. Tot een paar dagen van tevoren was ik het zelfs vergeten… Oh oh, snel maar een thema verzinnen dan.

Tegenwoordig zijn het unicorns die helemaal in zijn. Ze heeft al een unicorn huispak dus voor haar taart hoefde ik niet lang na te denken. Voor de zekerheid vroeg ik nog wel even wat de kleuren waren van unicorns. Lichtblauw, roze en lila mama. Prima! Ik heb nog steeds alle kleurtjes van de regenboog thuis. Je doet gelukkig wel lang met die tubes.

Voor de cake gebruikte ik het recept voor de zebrataart. Zebra.. unicorn. Ach, het komt in de buurt. Dit recept is werkelijk de Ferrari onder de cakes. Geen gedoe met eieren splitsen of boter met suiker mengen. Gewoon 1 voor 1 alle ingredi├źnten toevoegen aan de bloem-suiker en klaar! Het versieren vind ik een grotere uitdaging. Ik vind het nog redelijk gelukt. En de kinderen waren er weer blij mee!

Klik hier voor het recept van de zebra taart op YouTube.

Unicorn taart

 

Unicorn taart van binnen

 

Unicorn beslag