Walnoot tartlet

Deze walnoot taartjes wilde ik al sinds de zomer maken. Niet alleen omdat ze er in het boek heel lekker uitzagen. Ook om een hele andere reden, namelijk dat ik dan mijn 1-persoons mini taart vormpjes weer kon gebruiken. Maar ja, voor welke gelegenheid maak je nu 4 eenpersoons taartjes? Voor kerst! Alle ingrediënten had ik zelfs al in huis (nou ja, de pecan noten moesten maar voor walnoten doorgaan). Het recept zelf was niet eens moeilijk. Het deeg lukte inderdaad prima. Terwijl het deeg rustte in de koelkast kon ik mooi verder met de rest van mijn kerstmenu.

Een grotere uitdaging was om rondjes uit het deeg te krijgen van de juiste grootte. Mijn grootste kookring was net zo groot als de vormpjes. Te klein dus. Grabbelend in mijn lade stuitte ik op een andere kleine springvorm. De rondjes die ik hiermee maakte bleken de perfecte afmeting te zijn. Ze kwamen nog mooi een klein beetje over de rand. Ook het blindbakken ging goed. Toen de taartjes ook nog eens zonder enige moeite uit hun vormpjes kwamen was ik helemaal blij.

De karamel moet ik nog even op oefenen. Ik denk dat ik het net iets te vroeg van het vuur gehaald heb. De smaak was gelukkig al wel ok. Noten erdoorheen roeren en voila! De walnut tartlets waren klaar om verorberd te worden. En dat hebben we gedaan met z’n 4-tjes. En weet je, ik vond het ook wel fijn dat ik geen restje taart hoefde te bewaren. Alles in 1x op. Wel zo praktisch. En beter voor de lijn.

 

 

Walnoot taartjes met blindbakvulling