Witte chocolade cookies

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is intussen weer in volle gang en ik voel me eigenlijk een beetje schuldig dat ik nog helemaal niets uit het bakboek van Annemarie (de winnares van vorig seizoen) gebakken heb. Terwijl ik het boek oppak valt het zomaar open op een bepaalde bladzijde. Ik beschouwde dat als een teken. De witte chocolade koekjes – dat moest het zijn. Vergezeld van de ontzettend gezapige doch vertrouwde (en intussen stiekem leuke) HHB melodie van mijn kersvers gedownloade HHB app zou ik me bijna zelf in de tent wanen. Alhoewel ze bij HHB deze koekjes meen ik nog nooit eerder in een aflevering gemaakt hebben.

Het recept was niet moeilijk. Wel moest ik nog ongeveer 4 theelepels bloem extra bij het deeg doen voordat het deeg goed samenkwam. Gelukkig kan ik inmiddels voldoende op mijn bakintuitie vertrouwen om te weten wanneer ik iets af moet wijken van het recept. Annemarie neemt 30 gram deeg voor elk koekje. Dat vind ik persoonlijk wel wat weinig. Ik hou wel van die grote amerikaanse koeken. Maar met de calorietjes in het achterhoofd heb ik mijn koekjes toch maar wat kleiner gehouden.

Het huis geurde wederom heerlijk van de koekjes. Mijn dochter verbrandde bijna haar vingers zo graag wilde ze een vers koekje pakken. Toen ze ein-de-lijk genoeg waren afgekoeld zijn we aangevallen en in katzwijm gevallen. Wat zijn verse koekjes toch heerlijk. Er is wel een nadeel: ze worden relatief snel oud vind ik. Maar geen probleem. Binnen 2 dagen waren ze toch op. Volgende keer ga ik denk ik wel voor de XL variant.

Witte chocolade cookies